lunes, 5 de agosto de 2024

Festa del Renaixement, un cop d'ull general.

 

La segona quinzena de juliol a Tortosa té lloc la Festa del Renaixement. Aquesta festa rememora el període històric del segle XVI, un dels moments més interessants en l'existència de la ciutat.

Gràcies a l'esplèndid llegat patrimonial, artístic i cultural del segle XVI amb què compta la ciutat, ens podem traslladar a un món d'olors, sabors i costums ja desaparegut.

El nucli antic es transforma, edificis i muralles s'engalanen mentre els ciutadans preparen tavernes i campaments, o treuen els vestits d'època, uns nous i altres guardats de l'any anterior.

Els restauradors, forners i pastissers recuperen centenàries receptes que ofereixen als visitants i comensals. Durant tota la Festa la gastronomia medieval i renaixentista aquesta present en cada carrer i en cada restaurant.

Artistes, comediants i músics vinguts de tot arreu donen vida als carrers i animen els palaus i els edificis nobles de la ciutat amb espectacles i actuacions mentre en els campaments conviuen múltiples Tortosines i Tortosinas durant la Festa.

































No hay comentarios:

Publicar un comentario