domingo, 10 de julio de 2022

ESPAI-MUSEU Joan Panisello


Dissabte passat, i en plenes festes de la població, vam tenir el plaer d'assistir a la inauguració de l'ESPAI-MUSEU Joan Panisello, situat en la segona planta de l'EMD de Jesús. Es tracta d'un projecte que ha vist la llum després de set anys de treball per part de Joan, de diverses persones de la corporació municipal i el suport de la Generalitat de Catalunya.

Està situat en el segon pis de les dependències municipals de la EMD de Jesús (antic col·legi de la Immaculada) i per a això s'han hagut d'empendre importants obres.

Es tracta d'una important col·lecció d'obres donades per aquest artista a la població on ha passat tota la seva vida i ha estat testimoni de la seva evolució tant personal com artística.

Joan, a part de ser una magnífica persona, és un dels artistes ceramistes més importants i coneguts a nivell mundial. Fa uns mesos vam tenir el plaer d'entrevistar-li dins d'un capítol de “CONVERSES DELS DILLUMS” que us comparteixo a continuació.

L'acte, replet de públic, va ser molt emotiu. Va ser presentat per Víctor Ferrando i Sabaté, President de l'EMD de Jesús, per a després prendre la paraula Joan. Ell va realitzar un esbós de la seva vida i de la relació “amb el seu poble”explicant tots els passos i vicissituds fins a fer possible la inauguració d'avui.

Després de rebre felicitacions i aplaudiments va realitzar una visita guiada a l'ESPAI-MUSEU.


Us deixo un enllaç al seu blog:


”https://joanpanisello.blogspot.com/2022/07/20220707-aprop-espai-museu-joan.htmlEl pasado sábado, y en plenas fiestas de la población, tuvimos el placer de asistir a la inauguración del ESPAI-MUSEU Joan Panisello, situado en la segunda planta de la EMD de Jesús. Se trata de un proyecto que ha visto la luz después de siete años de trabajo por parte de Joan, de diversas personas de la corporación municipal y el apoyo de la Generalitat de Catalunya.

Está situado en el segundo piso de las dependencias municipales de la EMD de Jesús (antiguo colegio de la Inmaculada) y para ello se han tenido que acometer importantes obras.

Se trata de una importante colección de obras donadas por este artista a la población donde ha pasado toda su vida y ha sido testigo de su evolución tanto personal como artística.

Joan, aparte de ser una magnífica persona, es uno de los artistas ceramistas más importantes y conocidos a nivel mundial. Hace unos meses tuvimos el placer de entrevistarle dentro de un capítulo de “CONVERSES DELS DILLUMS” que os comparto a continuación.

El acto, repleto de público, fue muy emotivo. Fue presentado por Víctor Ferrando i Sabaté, President de l'EMD de Jesús, para después tomar la palabra Joan. Él realizó un esbozo de su vida y de la relación “con su pueblo”explicando todos los pasos y vicisitudes hasta hacer posible la inauguración de hoy.

Después de recibir felicitaciones y aplausos realizó una visita guiada al ESPAI-MUSEU.


Os dejo un enlace a su blog


”https://joanpanisello.blogspot.com/2022/07/20220707-aprop-espai-museu-joan.html
Entrevista realitzada per al capítol de “CONVERSES DELS DILLUMS

Entrevista realizada para el capítulo de “CONVERSES DELS DILLUMS

1 comentario: